Een unieke kans om écht te ervaren wat het betekent om te werken bij JbOV.

Tijdens de Kennisdag krijg jij een uniek kijkje in de keuken. Ontdek het werk, jouw doorgroeimogelijkheden en kansen!

Op 13 februari 2024 van 19:00 tot 21:00 vond de online Kennisdag plaats.


Binnenkort volgt er een nieuwe datum. Houd hiervoor onze website en 
Linkedin in de gaten.

Over de Kennisdag van Jeugdbescherming Overijssel

1

Introductie

Ontvangst, kennismaken en introductie JbOV.

2

Informatie

Sollicitatieprocedure, zij-instromers, leren en ontwikkelen bij JbOV

3

Ontdekken

De dilemma’s binnen jeugdbescherming. Wat zou jij doen?

4

Speeddate

In gesprek met onze medewerkers

De Kennisdagen organiseren we om te laten zien en ervaren wat ons werk inhoud. We nemen je mee in casussen en horen graag van jou hoe jij het verschil kunt maken. Een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen. Studeer je nog of denk je aan een carrière-switch? We horen tijdens de speeddate graag over jouw plannen en wensen.

Bij JbOV bieden we tal van (studie)mogelijkheden zodat jij straks in teamverband het verschil kan gaan maken in het leven van een kind.

Kansen bieden is waar het om draait... en deze kans is voor jou!

Veelgestelde vragen over ons werk.

Is omscholen naar een functie als jeugdbeschermer mogelijk?

Jazeker! Zij-instromers nemen werkervaring uit de praktijk mee. Met hun ervaring en kennis vanuit een andere achtergrond zijn zij-instromers een waardevolle toevoeging voor onze organisatie. JbOV biedt verschillende trajecten aan. Op basis van jouw achtergrond en diploma’s bepalen we welk traject het meest geschikt is voor jou.

Er zijn geen vacatures voor mijn gewenste functie. Wat kan ik doen?

Wij zijn continue op zoek naar jeugdbeschermers. Voor de overige functies is dit niet altijd het geval. Wanneer er geen gewenste vacature voor jou beschikbaar is, dan kan je een open sollicitatie sturen naar onze HR-afdeling: vacature@jbov.nl

Ik ben net afgestudeerd. Kan ik dan wel werken bij JbOV?

Jazeker! Wanneer jij nog onvoldoende kennis en ervaring hebt om de functie van jeugdbeschermer uit te voeren, dan kan je starten als ondersteuner. Vanuit die functie krijg jij voldoende tijd om het werk van jeugdbeschermer onder de knie te krijgen. Ben je er klaar voor? Dan stroom je door naar de functie van jeugdbeschermer.

Hoeveel medewerkers telt Jeugdbescherming Overijssel?

JbOV bestaat uit ongeveer 235 medewerkers, waarvan er 180 jeugdbeschermers zijn. JbOV is werkzaam in de provincie Overijssel en verdeeld in twee regio’s; IJsselland en Twente. We hebben 2 teams jeugdreclassering en 6 teams jeugdbescherming. Elk team heeft een secretariaat, een teammanager en minstens twee gedragswetenschappers.